Jestem pilotem Aeroklubu Wrocławskiego a jednocześnie wieloletnim simmerem. Cieszy mnie, że zajęliście się scenerią EPWS, a w szczególności, że poprawiliście błąd elewacji lotniska, występujący w standardowej scenerii EPWS oraz dodanie miejsc parkingowych pozwalających na rozpoczęcie symulacji od wyłączonego samolotu (Cold & Dark). Początek jest niezły, ale chyba działaliście z wykorzystaniem zdjęć z góry z Google Maps, i w przypadku niektórych obiektów improwizowaliście. Gdyby interesowały Was szczegółowe zdjęcia/filmy lotniska i jego obiektów lub konsultacje/testy proszę o kontakt. Piotr
top of page
bottom of page
Kilka uwag: 1. Sugeruje nie stosować tekstur dróg i płyty postojowej, te, które są na domyślnych teksturach EPWS, bardziej przypominają te w realu (kiepski stan jak widać na zdjęciach).
2. Usunąć dziwnych gości z aktówkami chodzących po lotnisku.
3. Za wysokie latarnie, rozmieszczone w niewłaściwych miejscach.
4. Za wysoka wiata na prawo od prawego hangaru. Pod wiatą powinna byc stacja paliw. Tam, gdzie Wy umieściliście satcje paliw znajdują się zbiorniki wody dla gaśniczego Dromadera (w przyczepach/cysternach, nie w budynku).
5. Nie mamy wozu strażackiego, tam gdzie stoi u Was znajduje się budyneczek AFIS i olejarni.
6. Hangary są półokrągłem, lewy hangar (mniejszy) jest wynajęty firmie produkującej wypełniania do menbli (Vita Polymers).
7. Na dachu wiekszego hangaru (tego w którym stoja szybowce i samoloty) znaduje się rękaw.
8. Wrota hangarów owtwierają się na boki, nie do góry.
9. Przy wjeździe na teren aerokolubu w Waszej scenerii stoi mnóstwo płotów, których nie ma w realu.
10. Sugeruję ustawić miejsca parkingowe dla samolotów, tam gdzi ena domyslnych teksturach widac samoloty.
11. Usunąć amerykańskie ciężarówki - nie pasują.
12. Usnąć tablicę z oznaczeniem grogi kołowania i reflektory przy progu pasa 32. 13. Lotnisko mo jeden bardzo wyraźnie widoczny na zdjęciach w standardowej scenerii pas samolotowy trawiasty z lampami krawędziowymi (32R, 14L), ale także mniej widoczmy na zdjęciach pas samolotowy (32L, 14R) oraz pas szybowcowy, 29,11. 14. Znikęły Wam gdzieś częśtotliwości radiowe 122.800. POWODZENIA! Gdybyście potrzebowali jakichś informacji o EPWS - zapraszam do kontaktu.